“Theemomenten die niet alleen je handen, maar ook je hart verwarmen.”

Herman van Veen zong het al: ‘We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.‘ Ja … daar lijkt het soms wel op. Gelukkig zijn er tussen drukke agenda’s en de sleur van het geleefd worden ook nog kopjes thee.

Uit gesprekken met jullie – trouwe theedrinkers – blijkt dat jullie met Lekker Naïef-thee graag een momentje voor jezelf nemen. Een moment van rust, troost of aandacht. En laat dat nou precies zijn wat ik zo belangrijk vind; naast al dat vliegen, springen, rennen, ook regelmatig stilstaan.

Dus creëerde ik voor jullie deze theemomenten. Inspiratie voor meer dan ‘even-snel-tussendoor-een-kopje-warm-water-met-een-smaakje’. Het zijn theemomenten die je helpen om stil te staan en niet alleen je handen maar ook je hart te verwarmen.

Adem uit, het mag

Kaartje schrijven

Terwijl de waterkoker pruttelt, speur je het huis af naar een mooie kaart en een postzegel (of frankeer je kaart eenvoudig online). Neem tijdens het drinken van je kop thee vandaag eens de tijd om iemand een kaart of brief te sturen; over oprechte aandacht gesproken!

Aandacht voor je koekje

Ga echt even zitten voor je kop thee met knisperende zelfgebakken koekjes. Welke ingrediënten proef je terug? Proef, luister, voel, ruik,.. en sta eens dankbaar stil bij al die ingrediënten en de boeren er met hard werken en liefde voor gezorgd hebben dat jij er nu van kunt genieten.

Voetenbadje

Zet maar flink wat water op want naast je mok vul je deze keer ook een bak met water voor een heerlijk voetenbadje. Kies een fijn plekje in huis uit, steek een kaarsje aan, en verwen jezelf met badzout of -olie. Nu nog een goede kop thee en een zacht muziekje en dan ben je klaar voor warmte en ontspanning van kop tot... ja, teen dus.

Elfje

Ken je ze nog, elfjes? Niet de magische wezentjes met vleugels maar korte gedichtjes van precies 11 woorden. Een elfje heeft de volgende opbouw:
1 woord: Neem
2 woorden: een theetje
3 woorden: met iets lekkers.
4 woorden: Kies maar wat en
1 woord: geniet!

Creatief & hapklaar, perfect voor bij een kop thee dus!

Kleur de lente

Vanaf 16 april, kun je tot aan de Meimaand Mariamaand, iedere dag bij je kop thee een moment van warmte, kleur en stilte pakken. Kleur de bloem van de dag met aandacht en maak zo een prachtig veldboeket. Klik op de foto om de tekening te downloaden. Ben je nieuwsgierig naar de kunstenaar die hem maakte? Kijk dan op veldjuwelen.nl.

Sterren kijken

Deze kop thee wordt een vroege. Ga uit de 'ik-moet-stand' en verwonder je eens over vallende sterren! Zet je wekker, leg een warme trui klaar en zet je favoriete thee al op het aanrecht. Juist dit soort spontane acties zijn de momenten dat je leeft, in plaats van geleefd wordt.

Kijk hier voor een overzicht van actuele meteorenzwermen.

Vrijheid

Met een kop thee (misschien zelfs de Libertea ) en de gespreksstarters uit het 'Vrijheid vier je thuispakket' creëer je een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan over jullie vrijheid.

Of neem zelf eens de tijd om na te denken over de enorme rijkdom die vrijheid heet.

Herdenken

Dat is op 4 mei om 20.00 uur toch? 2 minuten precies. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het antwoord is net zo eenvoudig als ingewikkeld: herdenken doe je zoals het bij je past. Het gaat niet om 'denken omdat het moet', maar om het voelen van de rijkdom van 'denken omdat het mag'. Sta bij je kop thee deze week eens extra stil bij de vrijheid die we hebben.

Even stilstaan

Denk eens terug aan iemand van wie jij afscheid hebt genomen, op welke manier dan ook. En zet tijdens je kopje thee vandaag een liedje op dat je aan hem of haar doet denken.

Laat de thee je handen verwarmen en de dierbare herinneringen je hart.

Thee-date

Ga er deze week eens op uit met een theemok. Spreek af met iemand die je graag ziet voor een (ander-halve-meter) thee-date, ieder met een eigen gevulde thermosbeker.

Misschien heb je net als ik zelfs het geluk dat die date ook nog eens zelfgebakken koekjes voor je meeneemt - thanks mam! Of verras je theepartner en neem zelf iets lekkers mee.

Pluk je eigen thee

Met dit heerlijke weer is het geen straf om een rondje te wandelen. Neem een tasje mee tijdens je wandeling en pluk eens wat vlierbloesem om met een schijfje sinaasappel of wat honing een heerlijke en gezonde drank te maken. De vlier is een echte oppepper voor je afweersysteem, ik heb er op Instagram & Facebook meer over verteld, daar lees je ook meteen mijn wildpluktips.

Thee op stand

Drink deze week eens een kopje thee uit je mooiste kopje. Misschien is het een kopje dat je eigenlijk nooit gebruikt, dat veilig achter glas in je servieskast staat. Of misschien is het eigenlijk helemaal niet praktisch, omdat er niet veel thee inpast. Vandaag gebruik je hem toch: houd je pink omhoog, poets je glimlach op en geniet van een momentje op stand.

Op de hoogte blijven van nieuwe theemomenten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!