Proost, lieve theedrinkers.
Proost op onze vrijheid!

LIBERTEA

Libertea is speciaal voor de 75 jarige bevrijding van Nederland ontwikkeld. In de biologische groene theemelange zitten vijf bloemen van betekenis. Ze doen ons denken aan oorlog en bevrijding, laten ons nadenken en stilstaan.

Zoals alle theemelanges van Lekker Naïef is ook de Libertea duurzaam ontwikkeld en verpakt. De biologische thee is duurzaam verpakt in een zakje van 100% papier en bevat geen toegevoegde aroma’s. Pure ingrediënten om puur te genieten.

WEDERVERKOOP

Wil jij deze Limited Edition ook schenken in je restaurant of (museum)café? Of kunnen de zakjes Libertea niet missen in het winkelassortiment? Neem dan contact op voor informatie en prijzen voor wederverkoop.

Meer over de

Vijf bloemen

Uiteraard mocht de klaproos niet missen in deze theemelange. Met het dragen van een ‘poppy’ herdenken Britten – en de meeste andere Engels-sprekende landen – de gevallenen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De als gevolg van gevechten en bombardementen omgewoelde grond zorgde voor een ideale voedingsbodem voor velden vol klaprozen.

Bron en Bron

Waar de klaproos in de meeste Engels-sprekende landen de herdenkingsbloem is, is de korenbloem – of ook wel ‘le bleuet’ – dit voor Frankrijk. Op de lege slagvelden bloeiden na de strijd slechts korenbloemen, madeliefjes en klaprozen. Twee Franse dames die zich bekommerden om de gewonde Franse soldaten, kregen het idee om de korenbloem tot herdenkingssymbool te maken.

Bron

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was alles wat met het Koninklijk Huis te maken had was verboden. Maar om toch iets met Oranje te doen, planten de mensen Afrikaantjes en Goudsbloemen in hun tuintjes als symbool van stil verzet. Ook werden ze in vensterbanken gezet. De Duitsers waren hier uiteraard niet blij mee.

De Margriet, de naam van de in 1943 geboren prinses, zag je ook veel in Nederlandse tuintjes.

Bron

De roos in de Libertea verwijst naar de Weiße Rose, de Witte Roos, een Duitse verzetsgroep tijdens de Tweede Wereldoorlog. De groep riep op tot geweldloos verzet tegen het naziregime. Ze drukten en verspreidden in 1942 en 1943 anti-oorlogspamfletten in grote Duitse en Oostenrijkse steden.

Bron

De Indische jasmijn, de Melati, is een symbool dat herdenkt dat op 15 augustus 1945 Japan capituleerde in Zuidoost-Azië. Deze dag betekende het daadwerkelijke einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Op deze dag staan we stil bij en herdenken we alle slachtoffers van de Japanse bezetting in Azië, zowel burgers als militairen.

Bron